Nepromoky

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64

Nepromoky vytvořil uživatel Luhamoto

Na sezónu bych měl koupit nějaký nepromok a jelikož přes vánoce budu mít asi čas trochu zapátrat a poohlídnout se po něčem, zajímaly by mě nějaké zkušenosti od vás. Je lepší jednodílný nebo dvoudílný nepromok. Jakou značku máte a jaká je spokojenost s nepromokavostí. Jak je to s praktičností v případě, že a začne pršet. Zatavíte a v podstatě za deště oblékáte. Prostě uživatelské zkušenosti.
22. pro 2014 17:05 #1

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 2803
  • Obdržená poděkování 345

Odpověděl JinT pro téma Nepromoky

Já ti sem zkusím napsat názor tak se prosím zdržte komentářů o mé odbornosti :evil:
Osobně si myslím, že třeba RST dělá opravdu dobré nepromoky za příznivé ceny.
Určitě ber dvojité. Někdy je potřeba vzít jen kalhoty když je mokrá cesta ale už svítí slunce.
Nepromoky šetří normální oblečení a v zimě neprofouknou a hřejí na cestách to ušetří i další oblečení :woohoo:
Hlavně při výběru vzít moto hadry a zkoušet musí být možná až o dvě čísla větší než jsi zvyklej jinak ti na cestě polezou nahoru a budou se blbě oblékat. Trochu volnější plácají, ale to se dá řešit stáhnutím. Je to lepší než mít mokrý rozkrok když si je při nasedání roztrhneš. Jediné co RST nemá je zelený reflexní pruh.(bundu mám jinou) ovšem to se dá řešit našitím zipu na vestu z pracovních potřeb... taky to vozíme.(maskujeme se za policajty) :evil:
Honda CBF 1000 RS:)
22. pro 2014 21:36 #2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 306
  • Obdržená poděkování 2

Odpověděl Bruty pro téma Nepromoky

Ja mám nepremok z Lidla za 20 E jednodielny dosť hrubý a ťažký, ale za 3 alebo 4 roky čo ho mám, ma ani raz nesklamal (ak som ho nezabudla na chate :laugh: ) a poslúžil na 100 % dokonca som ho asi 2-3 krát použila ako doplnkové oblečenie proti zime (aj z posledného stretka v Neratove :) )
Najdlhšie som v ňom išla z Komárna do Lc 200 km v totálnom lejaku kde som nevidela ani na krok a v mojom lone som viezla 2-3 litre vody a nepremokla ani nitka.
Napriek tomu tiež rozmýšľam o novom nepremoku, dvojdielnom a reflexnom, niečo ako má Bocco
Zo skúseností viem, že nepremok sa má obliekať včas, ešte pred dažďom a nie čakať do poslednej chvíli kedy je už oblečenie navlhnuté... to ti je už nepremok na prd... :)
23. pro 2014 04:07 #3

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64

Odpověděl Luhamoto pro téma Nepromoky

Osobní zkušenosti jsou k nezaplacení. Je fakt, že je dobré mít nepromok dříve než začne pršet, ale někdy to proste příjde ráz na ráz a nebo není, kde zastavit a hned se obléct. To se mi stalo v létě několikrát.
V létě jsem pořídil trojdílnou bundu, s tím aby na léto byla maximálně prodyšná. Bohužel se mi potvrdila i má obava, a to že pokud začne pršet . Člověk částečně zpocený z vedra, když zastaví a sundá bundu s tím, aby nahodil nepromokavé vložky a oblékl se je prostě nereálné aby nebyl mokrý. Jak se vysvleče, tak zmokne a na mokré ruce pak něco natáhnout taky umění .
Ale to jsem odbočil od nepromoků. Zvažoval jsem zda kombinézu nebo dvoudílnou sadu a taky se přikláním k dvoudílné sadě. Jsme rád, že jste mi to tak nějak z praxe potvrdily. Původně jsem myslel, že objednám přes net, ale asi bude namístě v plné zbroji vyzkoušet na prodejně. Jen takový dotaz, mají nepromoky nějakou výbavu? Myslím tím nějaké rozparky na větrání, na lepší nasazování. Jdou kalhoty obléct i přes boty atd.?
23. pro 2014 08:43 #4

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 1008
  • Obdržená poděkování 72

Odpověděl Malp pro téma Nepromoky

Moje zkušenost: -asi tak osm let jsem jezdil v dvoudílných nepromokách z "Pracovních oděvů -konkrétně Canis" .Cena bratru + - 180kč.Celkem spokojenost,ale při delším dešti (ne jedna kapka za pět kilometrů :) ) si stejně vasrůvka našla někudy cestu a já sedával ve vodě .
Poslední kapka ,kdy jsem naznal,že je třeba něco změnit byla "naše CBF cesta z GG" ,kdy jsme jeli skoro celou cestu tzn. pár set kilometrů ve slejváku .Já po příjezdu domů promoklý a "vytuhlé jak pudink" :( . No a následně hláška od SPYRA , který jel s náma : "přijel jsem domů v pořádku a suchý" .Prostě jeho RST vasr-mantl se osvědčil.Byť se jednalo o starší model-ne poslední výkřik módy ve reflexní barvě ,tak jsem jej následně zakoupil v brněnském BONMOTO. Následná cesta na balkán s přeháňkovobouřkovým počasím po BiH a MNE mě přesvědčila o dobré investici.
- je dražší ,hůře skladný a těžší než můj původní
+ NEPROMOKNE! a celkem ani nemá snahu se někudy voda dostat
Jinak kdo viděl "tanec svatýho Evžena :) ) při sundávání jednodílného nepromoku ve chvíli kdy to na tebe docela rychle přijde :woohoo: ,tak pochopí - proč dvoudílný.

P.S. určitě je třeba při výběru zkoušet v kpl. motorkářským oblečení a obutí ,projít se, zmáknou v tom v pohodě pár dřepů atd.
Poslední změna: 23. pro 2014 18:22 uživatelem Malp.
23. pro 2014 18:19 #5

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64

Odpověděl Luhamoto pro téma Nepromoky

OK, díky. Mrknu na RST, když jsou s tím dobré zkušenosti. Musím dbát na to, abych byl v suchu a teple, takže to beru jako prioritu.
23. pro 2014 20:04 #6

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 918
  • Obdržená poděkování 97

Odpověděl boco818 pro téma Nepromoky

Ahoj Luhamoto,

Ja mám skúsenosti s 2mi:

1. Jednodielna kombinéza z Lidla
Ťažká, neskladna, zle sa obliekala (možno by to vyriešila o číslo väčšia veľkosť). Hneď pri prvom obliekani v strese (stres je takmer vždy nakoľko keď človeka zastihne dážď po ceste je treba rýchlo niekde zastaviť a obliecť sa kým sa bunda a nohavice nenapiju vodou a keď nie je nablízku autobusová zastávka alebo nejaky most je to vždy o rýchlosti oblečenia) sa mi natrhol. Po nejakej dobe pri jazde pretiekol v rozkroku.

2. Pred našim výletom na GG som si kúpil dvojdielny od Alpinestars. Už ste ho viacerí videli, reflexný zelený. Jednoznačná výhoda je rýchlosť a pohodlnosť obliekania, dobre mi sedí, výborne chráni aj proti vetru v chladnom počasí. Je super skladný, veľmi ľahký, nie je potrebná extra reflexna vesta, veľmi rýchlo uschne. Navyše prežil celu pamätnú jazdu z GG domov v suchu. Jedine čo ma vtedy zradilo boli boty a nakrcnik - bavlnena kukla ktorá sa nacucala a od neho sa nacucala aj prilba.

Nevýhoda je ze je na ňom veľmi vidieť špinu (hlavne na nohaviciach, ale ktorý motorkár je čistý po jazde v daždi?) a konkrétne môj kus ma asi nejako krivo našitý suchý zips na lavej nohavici ktorý slúži na stiahnutie okolo čižmy takze slabo drží a po nejakej dobe začne plapolat vo vetre.
Ďalšou nevýhodou je cena, stal nejakých 90€.

A ešte niečo - pripadám si v ňom ako zelený mužíček z inej planéty :)

Záver - nikdy viac jednodielny, a keď budem hľadať nejaky nový, určite budem hľadať niečo podobne ako ten od Alpinestars, okrem toho sucheho zipsu je to pre mna asi najlepšia investícia do pohodlia a funkčnosti spolu s helmou (C3). Odkedy ho mám nemám už taký stres z jazdy v daždi, ani keď je s nami Rainman! :)

Doporučenie pred kupou: obliecť sa komplet do obvykleho oblečenia vrátane bot a skúsiť sa do neho rýchlo obliecť ešte v predajni, len tak sa dá overiť pred kupou či bude pasovať.
23. pro 2014 22:32 #7

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 2803
  • Obdržená poděkování 345

Odpověděl JinT pro téma Nepromoky

To je právě super na tom rst nemusí se řešit suchý ZIP mají velké rozšíření nohavic a zapínání se zipem jen bacha na typ aby neudělali nějaký novy model proto urcite zkoušce a nekoukat na velikosti proste musí byt volnější jinak je na silnici neobleces jediný minus je to ze jsem ne neviděl v reflex provedení to jsem řešil vestou ktera když je špinavá lehce se vypere hlavně ty rst maji příznivou cenu tak přejí dobry výběr at je můžeš u nás na srazu vyzkouset bude se oblékat na čas kdo vyhraje získá zlatého rainmana
Honda CBF 1000 RS:)
Poslední změna: 26. pro 2014 18:35 uživatelem JinT.
26. pro 2014 18:33 #8

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64

Odpověděl Luhamoto pro téma Nepromoky

JinT napsal: To je právě super na tom rst nemusí se řešit suchý ZIP mají velké rozšíření nohavic a zapínání se zipem jen bacha na typ aby neudělali nějaký novy model proto urcite zkoušce a nekoukat na velikosti proste musí byt volnější jinak je na silnici neobleces jediný minus je to ze jsem ne neviděl v reflex provedení to jsem řešil vestou ktera když je špinavá lehce se vypere hlavně ty rst maji příznivou cenu tak přejí dobry výběr at je můžeš u nás na srazu vyzkouset bude se oblékat na čas kdo vyhraje získá zlatého rainmana

Můžeš upřesnit jak se to přesně jmenuje? Nebo případně hodit odkaz kde to mají?

Je to ono?
Ještě jsem se díval na nepromoky Revit a trochu cenově jinde PSI Hubík.
Poslední změna: 30. pro 2014 09:17 uživatelem Luhamoto.
29. pro 2014 20:17 #9

Tato zpráva obsahuje přiložené obrázky.
Prosím, přihlašte se nebo se zaregistruje, pro jejich zobrazení.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64

Odpověděl Luhamoto pro téma Nepromoky

Tak na Krkonoše jsme již v plné zbroji včetně NEPROMOKŮ!
Teď už mě může překvapit jen krásné počasí. :laugh: :laugh:

Pro info pro ostatní nakonec vybrána značka REVI´T.
Zpracování vypadá pěkně, velikost jsem se trefil i když to byla objednávka pře net.
Po tel. domluvě s prodejcem.
Nepromokavost ověřím, při nejbližší příležitosti, udávaná 100%.
29. kvě 2015 17:17 #10

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: PacousDamon
Vygenerováno za 0.550 sekund