Príprava na zimu

  • Příspěvky: 1008
  • Obdržená poděkování 72

Odpověděl Malp pro téma Príprava na zimu

Luhamoto napsal: Malpe postoj nikomu nevnucuji, jen to nevidím jak černobíle. Jak píšu drahé benzíny nedávám a startuji normálně. Kdybych tam viděl rozdíl, možná že budu příště na zimu tankovat něco jiného. Ale ten jsem osobně nepozoroval, nutno podotknout, že parkuji ve vytápěné garáži. Což třeba na množství kondenzované vody v nádrži může mít určitý vliv, oproti někomu, kdo třeba stojí venku. Nebo i ten benzín může venku dříve degradovat. Těžko říct.


Luhamoto - to jsi zle pochopil - ne ty , ale myšleno že JÁ nikomu svůj názor nevnucuju ! Prostě jsou věci které dělám jak dělám a dělat budu .
Taky každoročně vždy na jaře po zimní odstávce mašin očekávám na motorkari.cz nářky typu "nemůžu nastartovat , nevíte někdo čím by to mohlo být ? " a je to marný , je to marný , je to marný ... . ( Opět lochčící se smajl )
22. říj 2018 12:07 #21

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 246
  • Obdržená poděkování 22

Odpověděl standaCBF pro téma Príprava na zimu

Teda ja nevim co tem motorkam delate. Ja se o motorku skoro nestaram a se startem jsem nikdy problem nemel. U moji stare cbf500 karburator (rv2006), ta ted stala temer presne rok naprosto bez hnuti a bez nejake pripravy (uraz). Jenom jsem nabil svoji noname baterii, prvni startovani pres sitic trvalo chvilku dele, rekneme 10 sekund a musel jsem pomoci i plynem a kdyz jsem objel okolo komina tak uz zase startuje na prvni cvrnknuti (ten benzin uz tam mozna stoji tak 1 a 1/4 roku.

Zpatky k puvodnimu dotazu:
obecne se doporucuje mit spise nadr plnou na zimu, kdyz mas parkovani kde muze teplota hodne klesnout, tak vyndat baterku a dat ji nekam do sklepa a po par mesicich ji dobit (ja na to kaslu). Nejaky mazani a myti mi prijde taky dost nanic zrovna na zimu, protste kdyz myjes a mazes retez bezne tak to udelej jako to bezne delas. Pak je jeste otazka kdyz ti vychazi servisni interval , tak jestli vymenovat naplne pred zimou a mit tam ciste nedegradovane (s tim ze degradujou pres zimu) a nebo pockat az na jaro ale zase ty degradovane naplne ti tam budou stat. Ja to zase moc neresim a vetsinou menim treba olej az kdyz si vzpomenu, takze vetsinou az po intervalu.

Obecne si myslim ze nejlepsi priprava na zimu je mit dobrou garaz a jinak nic neresit.
Díky: Rishor
22. říj 2018 14:35 #22

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 1008
  • Obdržená poděkování 72

Odpověděl Malp pro téma Príprava na zimu

OPĚT #3 - poslední tři řádky . ( lochčící se smajlík )

Mě třeba BAVÍ se o motorku i starat nejen jezdit a nedělá mě problém si s ní pohrát ( umýt , vyleštit , rozleštit zašlé svody výfuku , každé bajvoko 3 týdny lehce vybít a dobít baterii přes vytaženou zásuvku pod sedlem , popř. udělat potřebné věci ohledně údržby které dělám pravidelně ne jen když si vzpomenu . Od nepaměti všechny moje auta i motorky mám ošéfovaný v sešitě ( stav km + datum + co jsem dělal / nechal dělat ) a předepsané výměny dělám pokud možno přesně + - . Mašinu mám taky garážovanou .
Zkrátka každý to máme nějak podle svého a opět - ať si to každý dělá jak chce - je to každýho boj . Borec chtěl poradit , tak jsem hodil svoje . Pokud na to někdo háže bobek tak já s tím problém nemám - mašina mu určitě bude startovat jezdit zatáčet brzdit takže proč ne .
Díky: Rishor
22. říj 2018 17:21 #23

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 2803
  • Obdržená poděkování 345

Odpověděl JinT pro téma Príprava na zimu

Malpe tak jak to děláš ty bych to chtěl dělat taky :woohoo: :woohoo: realita ale bývá tak trochu jiná... Celou zimu je motorka buď v koutě nebo v servisu a z jara ji najdu a běda ti když nechytnes.. ale nabíječku dávám to je pravda...letos bude pro CBF asi krutá zima dostane poslední kapku úprav a už se na 95% zpět na silnici nepodívá...
Honda CBF 1000 RS:)
Díky: Rishor
22. říj 2018 20:18 #24

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 518
  • Obdržená poděkování 85

Odpověděl keith pro téma Príprava na zimu

...letos bude pro CBF asi krutá zima dostane poslední kapku úprav a už se na 95% zpět na silnici nepodívá...[/quote]


????? :huh: :ohmy:
chro chro
22. říj 2018 21:32 #25

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: PacousDamon
Vygenerováno za 0.424 sekund