Test degradace paliva natural 95, sedimentace
Test degradace paliva natural 95, sedimentace vytvořil uživatel Luhamoto
Odebral jsem palivo z nádrže mé CBF. Palivo tankováno u dvou čerpacích stanic. Motrans Střílky (pod Buchlákama) + Eurooil Bystřice pod Hostýnem (při nájezdu 290km takováno do plné) ve stejný den 13.10.2018.
1. Vzorek nechám v garáži u motorky.
2. Vzorek nechám venku v šopě.
3. Vzorek přidám do skleničky 5 ml oleje Shell HX 10w-40 a nechám v garáži. Olej zakoupený a otevřený 24.10.2018.
Počátek testu 25.10.2018. Sám jsem zvědavý, jestli se nějak změní barva nebo se projeví sedimentace.
Pokud jsou nějaké náměty nebo připomínky, klidně pište. Výsledek mě zajímá čistě ze zvědavosti.
Tato zpráva obsahuje přiložené obrázky.
Prosím, přihlašte se nebo se zaregistruje, pro jejich zobrazení.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
Odpověděl boco818 pro téma Test degradace paliva natural 95, sedimentace
Vyzva je ako zabranit aby tam nenapadali necistoty pocas toho obdobia. Cielom by malo byt videt co zostane v miske po odpareni benzinu. Ja to spravit neviem nakolko mam v jednej garazi zavesene cerstve klobasy a v druhej oblecenie, prilby atd a nechcem aby vsetko bolo napachnute benzinom. Vonku to nemam kde dat...
Odpověděl Luhamoto pro téma Test degradace paliva natural 95, sedimentace
Boco, šel bys do testu taky? Nechceš vyzkoušet test s odpařením u paliva bez biosložky? A pokud možno test paliva s biosložkou s aditivem VIF? Klidně přes to dej jen obyčejným papír a nechej někde odpařit, pokud máš tu možnost.
Odpověděl JinT pro téma Test degradace paliva natural 95, sedimentace
Teď přesně nevím co máš na mysli? Odpaření nechám zcela vypařit a počkám co zůstane ,,naschlé". Případně v průběhu můžu zaznamenávat úbytek hladinky s datem.JinT napsal: Nejsem si jistý zda to bude tak dobře pozorovatelné ale myslím že by se malá udělat značka hladiny případně v přesném odměřeném válci nebo kuchyňské váze odvážit množství ale podle mě to asi moc měřitelné nebude
Jinak k těm vzorkům 1,2,3 nechat ve víčku malou dírku a přelepit filtříkem proti prachu? Nebo nechat uzavřené víko? Nádrž tuším má odvětrání. Ale mám trocha obavu, aby to nevyprchalo všechno. Nevím jak do toho dát aspoň částečně faktor vlhkosti. Ale třeba se to ukáže s tím vzorkem v šopě, kde se teploty budou měnit.
Odpověděl JinT pro téma Test degradace paliva natural 95, sedimentace
Odpověděl Mefisto pro téma Test degradace paliva natural 95, sedimentace
My to delali v praci pred dvema lety, ale meli jsme je pres zimu za oknem, tak jak je v nadrzi.
Luhamoto napsal: Boco, šel bys do testu taky? Nechceš vyzkoušet test s odpařením u paliva bez biosložky? A pokud možno test paliva s biosložkou s aditivem VIF? Klidně přes to dej jen obyčejným papír a nechej někde odpařit, pokud máš tu možnost.
Praveze to nemam kde nechat, v garazi nechcem kvoli vyparom...
Budem cakat ako to dopadne u teba
boco818 napsal:
Luhamoto napsal: Boco, šel bys do testu taky? Nechceš vyzkoušet test s odpařením u paliva bez biosložky? A pokud možno test paliva s biosložkou s aditivem VIF? Klidně přes to dej jen obyčejným papír a nechej někde odpařit, pokud máš tu možnost.
Praveze to nemam kde nechat, v garazi nechcem kvoli vyparom...
Budem cakat ako to dopadne u teba
OK, to chápu, taky jsem nečekal, že by to bylo tak cítit. Takže jsem to vzal do práce na halu. Druhý důvod je ten, že to budu mít denně na očích, protože přes zimu moc do garáže nechodím. Jinak teplota na hale je v rozmezí 15-22 stupňů C.