LED pasky do kufru (brzda,svetlo,blinkry)

  • Příspěvky: 669
  • Obdržená poděkování 11
Nechci ti do toho moc kecat,asi víš o čem mluvíš.Ale dělat z CBF pojízdnou svítilnu je podle mě blbost.To je lepší si zrovna koupit Goldwing.Tohle je přece lehkonohá motorka jak má být,ne nějaká diskotéka.Nemluvě o tom,že zásahy do elektroinstalace se časem vymstí.Zvlášť když jsou provedený svorkama,a ne napevno.


Luhamoto napsal:

Vidím, že jsis s tím vyhrál. :)

Nechci ti do toho nějak kecat, jen bych tě spíš chtěl upozornit, že ty směrovky nesmějí být červené! Je to na zbytečný flaster.

V ČR dokonce má Policie oprávnění ti přikázat prohlídku na STK (myslím do vzdálenosti 5 km od místa, kde tě zastaví) a pokud je zjištěna jakákoliv závada prohlídku platí provozovatel + pokutu od Policie.

V ČR to upravuje zákon č.56/2001 Sb. Jeho prováděcí vyhláška 341/2002 Sb. a neposlední řadě metodika EHK Předpis Evropské hospodářské komise Organizace spojených národů (EHK/OSN) č. 6 – Jednotná ustanovení pro schválení typu směrových svítilen motorových vozidel a jejich přípojných vozidel

PS: Jen ze zkušenosti můžu ještě říct, že v případech, kdy se stane dopravní nehoda a jsou jakékoliv pochybnosti ohledně osvětlení, vždy se provádí podrobná kontrola. A zajišťují se pro expertízu žárovky z daných světel atd.
Pak se stává, že pojištovna se na tom ráda točí při vyplácení jakékoliv škody na zdraví i majetku.

Odesláno z vlastní Nokie 3110 prostřednictvím mojí pravé ruky ;) Seru na Tapatalk :)
06. říj 2012 15:23 #11

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 944
  • Obdržená poděkování 64
tirak.cz : Musím říct, že já osobně na kufru žádné světla nemám, protože se mi to tak líbí více.
Ale pokud se někdo světlo na kufru chce a líbí se mu to, tak je to jen otázka individuálního vkusu a nic proti tomu nemám.

Ale osobně z ryze praktického hlediska, za takto moc osvětlenou motorkou bych za tmy v koloně popojíždět nechtěl.
06. říj 2012 15:38 #12

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: PacousDamon
Vygenerováno za 0.329 sekund