Nejdelší motorky světa

  • Příspěvky: 1
  • Obdržená poděkování 0

Nejdelší motorky světa vytvořil uživatel Pepa321

Zrovna jsem četl článek o nejdelších motorkách světa a zaujalo mně, že to byly právě ty české. Kdo by to tušil. Na kralmotoru.cz/media/cechie-boehmerland-n...ta-pochazely-z-ceska jsem se dočetl, že první motorka Čechie-Böhmerland se objevila na počátku 20. let minulého století a zkonstruoval ji Albin Hubo Liebisch. Na délku měřiliy neuvěřitelných 3,2 metru, což z nich dělalo nejdelší motorky na světě. Zatímco současné motorky “sotva” uvezou dvě osoby, tyhle byly vyrobené pro přepravu tří osob. Do dlouhého rámu vsadil motor vlastní výroby s objeme 598 cm3 a výkonem 16 koní. Motor byl hlučný a odkrytý. Největší zájem o dlouhé motocykly byl ve 20. letech. Na počátku 30. let tedy Liebisch koupil větší továrnu. Jenomže právě tehdy se poptávka po motorkách Čechie-Böhmerland výrazně snížila a definitivní konec znamenal začátek druhé světové války. Myslím si, že je to škoda, mohli jsme být světoví.
03. říj 2018 20:15 #1

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 2803
  • Obdržená poděkování 345

Odpověděl JinT pro téma Nejdelší motorky světa

Znám člověka co tu značku koupil a připravuje motorku nebude to ale už taková délka a má k tomu své podnikání tak bůh ví jak to dopadne studie byla hodně nadčasová tak ještě pár let má :woohoo: … ale podle mě byla i 5místná varianta muselo to jet hrozně a fungovalo to asi jen protože dřív byla motorka jako způsob levné dopravy pro lidi co neměli auto myslím, že takovou motorku by jsi dnes jako zdroj emocí a zážitků nechtěl... jen snad jako raritu na sraz..
Honda CBF 1000 RS:)
04. říj 2018 08:55 #2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Příspěvky: 1660
  • Obdržená poděkování 98

Odpověděl Hodys pro téma Nejdelší motorky světa

Je to krásný kus historie , a zajímavý nápad a počin . Jinak myslím ,že jak psal Jindra,že bys jí už dnes jako zdroj emocí a zážitků nechtěl,tak právě si myslím ,že třeba průjezd po kruháči nebo kličkování v dopravě Ti dá emocí a zážitků při téhle délce až až :-) chtěl bych s ní jet slalom třeba :-)
je to nádhera stroj
11. říj 2018 14:22 #3

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: PacousDamon
Vygenerováno za 0.371 sekund