neděle 18. září 2011

Motoservis Jiří Záruba, Smolnice/Louny

Nemám moc čas. Ani jsem ještě nestačil napsat o mé cestě s kamarády letos do Alp, ale musím napsat pozitivní zkušenosti se servisem, kde se podrobila moje Honda pravidelné údržbě.
Zajímavou náhodou jsem se seznámil s fajn chlapíkem, Jirkou Zárubou. Servismenem motorek. Ve své dílně nedaleko od Prahy, tedy kousek od Loun, servisuje důkladně a poctivě motorky. A protože člověk pro své hobby je ochotný hledat jen tu nejlepší péči - chci, aby mi motorka sloužila věrně a kdykoliv - slovo dalo slovo a na servis se nejelo na Jarov do Prahy, ale do obce Smolnice. Cesta jednoduchá a pohodlná.

Po mobilu jsme se lehce předem domluvili, co motorka bude potřebovat a jak má postupovat, když objeví nějaký problém. Jel jsem na servis po dvou letech od koupě, Honda měla najeto cca 12 tis. km, měla za sebou motodovolenou v Alpách (cca 1.800,-Km s kufry), nepozoroval jsem žádné závady. Dohodli jsme se na výměně oleje a všech filtrů, včetně palivového. Autoriz.servisy ho prý nerady mění (kvůli ceně cca 2.850,-) a navíc je k němu pekelný přístup. Ovšem majitelé strojů se vstřikováním vědí, co se pak stane, když nějaký bordel zanese vstřikovací čerpadlo a trysky.... Dále kompletní a pečlivá kontrola celého stroje, reálná kontrola ventilů, řetězové sady, brzd vč.výměny kapaliny, dotažení a promazání hlavy řízení, elektronická diagnostika stroje, kontrola chlazení etc etc etc.... no bylo toho hodně :-) Motorka ve středu večer přivezena v sobotu po obědě hotovo.

Pozitivně hodnotím přístup servisu. Při přejímce se mnou Jirka vše prošel a pečlivě se vyptával, co a jak motorka dělá, v jakých režimech, jak se chová, co je či není za problém etc. Prolezl důležitá místa i fyzicky, navrhl řešení a dohodli jsme předběžnou cenu. V sobotu ráno sdělil finální cenu a kdy plus minus (hodina) bude hotovo. Po příjezdu se mnou znovu prošel, co a jak bylo měněno, seřízeno, čištěno, mazáno, co nás čeká dalších 2000 km (nové gumy - dodá za zajímavou cenu, vymění a vyváží), 6000, 10000 km atd... Spolu jsme prošli citlivá místa na motorce, sdělil, co kontroloval navíc a co provedl v rámci údržby (vč.odsátí bordelu z přepadu skříně, mazání atd...). Dohodli jsme, co uděláme na jaře (gumy a vyhřívané hefty) a co nás čeká při další pravidelné prohlídce, případně jaká vylepšení lze realizovat, např. zvažovanou výměnu pružin v tlumičích za Ohlins a jejich přesné nastavení dle hmotnosti jezdce, neboť primárně je moto připraveno pro 75 kg jezdce. No, mých 100 Kg s helmou a oblečením je trochu nad :-) Zaplatil jsem požadovanou cenu (nikoliv přemrštěnou, ale velmi dobrou, vzhledem k tomu, jaká soda by mne čekala u autoriz.servisu). Bohužel, prohlídka za 600,-Kč před cestou v Alpách v autorizovaném servisu Praha Jarov byla asi podivná, neboť dle nich bylo vše OK. Při kontrole nyní bylo zjištěno, že ...já to snad ani nebudu psát, prostě je asi div, že jsem dovolenou dojel....
Motorka jede velmi dobře a se servisem, provedenou prací a přístupem jsem velmi spokojený. A navíc - Jirka je specialista na Hondy CBF :-) Ví asi o nich hodně, včetně technických specifikací a libůstek ;-)

Doporučuji proto z osobní zkušenosti kontakt a případnou návštěvu, klidně se při kontaktu odvolejte na mě.
Kontakt:
Jiří Záruba
Smolnice 175
okr.Louny

tel.: 607 184 145
email: Jirizaruba82(zavináč)seznam.cz
ten "červený dům s žlutým Fiatem před", tak to je ono :-)






sobota 20. srpna 2011

Omega Seamaster 300m

Tak jo. Uznávám, že příznivec Jamese Bonda a skutečný gentleman se prostě bez hodinek značky Omega nemůže obejít. Asi :-) Takže tak. Navíc se mi děěsně líbí. A jsou takové akurátní. Akorát sportovní. Akorát společenské. Akorát se vejdou vždy pod jakoukoliv manžetu košile. Nekřičí nahlas, ale zase příznivec hodinek pozná, o co jde. Jsou decentní. A vodotěsné :-D A svítí v noci...jak úniky z Černobylu. Takže spokojenost maximální a neplánuju brzké změny. Jo doplnění, to jo, ale změny???? :-)




Omega Seamaster 300m  Co-axial, model 2010

Nějak nestíhám

Nějak nestíhám. Furt práce a povinnosti :-) Ale snad aspoň něco přidám. Setkání Honda CBF - to asi až za dlouhých zimních večerů. Možná dnes ještě něco k hodinkám. Když stihnu....