Alternátor CBF600 PC43
Alternátor CBF600 PC43 vytvořil uživatel MartinCBF
Nazdar páni...no tak ďalšia sezóna za nami...tento rok bez poruchy s nájazdom tam okolo 5000-6000km.
Otázočka. CBF 1000 je tam známy fenomén, že okolo 60.000km skoro na každej odišlo vinutie statora alternátora. Prečo sa to deje, netuším. Reakcia oleja a laku na vinutí? Alebo je to zvýšeným zaťažením alternátora cez rôzne dodatočné elektrické spotrebiče, ktoré si tam majitelia montujú? Rovnako sa tak deje napr. aj na VSTROM 1000. Vie niekto zdôvodniť príčinu zlyhania? Každopádne ma zaujíma, či sa to vyskytuje aj pri našich 600 PC43? Preventívne som si zbudoval z aliexpresu voltmeter aby som mal prehľad o palubnom napätí. Keď už by to prdlo, aby som to včas zbadal tak aspoň odpojiť prednú žiarovku aby som na baterku došiel čo najďalej
...na tých strojoch nie je tuším ani kontrolka dobíjania.
Otázočka. CBF 1000 je tam známy fenomén, že okolo 60.000km skoro na každej odišlo vinutie statora alternátora. Prečo sa to deje, netuším. Reakcia oleja a laku na vinutí? Alebo je to zvýšeným zaťažením alternátora cez rôzne dodatočné elektrické spotrebiče, ktoré si tam majitelia montujú? Rovnako sa tak deje napr. aj na VSTROM 1000. Vie niekto zdôvodniť príčinu zlyhania? Každopádne ma zaujíma, či sa to vyskytuje aj pri našich 600 PC43? Preventívne som si zbudoval z aliexpresu voltmeter aby som mal prehľad o palubnom napätí. Keď už by to prdlo, aby som to včas zbadal tak aspoň odpojiť prednú žiarovku aby som na baterku došiel čo najďalej

Dnes už skôr kochač a rovinkový strelec...
11. říj 2023 20:11
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
Odpověděl Mefisto pro téma Alternátor CBF600 PC43
S najezdem kilometru to nema nic spolecneho, ja to mel po 25000
12. říj 2023 16:02
Odpověděl popinjay pro téma Alternátor CBF600 PC43
26. říj 2023 14:10
Odpověděl Mefisto pro téma Alternátor CBF600 PC43
Hondy na to trpi, ze jim odchazeji
26. říj 2023 15:52
Vygenerováno za 0.369 sekund